Drumul cu sens unic

Pe strazile cu sens unic  oprirea sau stationarea se face pe ambele parti (cu fata vehiculului in directia de mers), cu conditia sa ramana libera cel putin o banda de circulatie. Depasirea se face pe partea stanga. Tramvaiele aflate in mers se pot depasi atat pe stanga cat si pe dreapta.

Daca tramvaiul este oprit intr o statie fara refugiu avem doua alternative:

  1. sa depasim pe partea stanga cu viteza redusa pana la evitarea oricarui pericol
  2. daca nu sunt conditii pentru depasire oprim in spatele ultimului vagon

Este bine sa reamintim ca depasirea tramvaiului se face de regula pe partea dreapta si nu pe stanga cu exceptia mai sus mentionata. Este strict interzisa intoarcerea. Se poate manevra autovehiculul inapoimaxim 50 de metri. Dupa fiecare 50 de metri oprim pentru asigurare, daca avem de dat mai mult inapoi. La virajul la stanga ne incadram langa bordura din stanga.

 

Semnalele Agentului de Circulatie

Cu bratul ridicat vertical: „Atentie Oprire” pentru toti cei care se apropie de locul unde se afla acesta. Cei care nu pot opri in conditii de siguranta suficienta isi continua drumul.

Cu bratul lateral orizontal( stang): „Oprire„pentru cei care circuland din fata se intersecteaza cu bratul agentului.Coborarea bratului in pozitia drepti, mentine semnalul de oprire dat anterior.

Cu bratul lateral orizontal( drept}: „Oprire” pentru cei care circuland din spate se intersecteaza cu bratul agentului.

Cu bratele lateral orizontal:Oprirepentru cei care circuland indiferent de directia de mers se intersecteaza cu bratele agentului. Pe timp de noapte oprirea este semnalizata prin balansarea in plan vertical a unei surse de lumina. Vor opri cei spre care se indreapta fascicolul de lumina.

Prin rotirea energica a bratului arata marirea vitezei. Prin balansarea bratului in plan vertical arata micsorarea vitezei.

Semnale de oprire se pot da si din autovehicule:

  • baston( reflectorizant
  • acustic
  • sonorprin statie)
  • la inscriptia „STOP POLITIA”

Semnalele agentului se respecta cu precadere fata de orice semnalizare rutiera.